Ministrul spaniol de Finante considera in 2008 ca imigrantii romani nu reprezinta o problema pentru Spania, care se confrunta cu o crestere a ratei somajului, deoarece acestia se puteau intoarce in Romania sau puteau merge in alta tara UE, potrivit unei note diplomatice dezvaluite de WikiLeaks.

Ministrul spaniol de Finante Pedro Solbes i-a marturisit, intr-o discutie, ambasadorului american la Madrid, Eduardo Aguirre, ca tara sa se confrunta cu dificultati economice grave, potrivit unei note diplomatice datate 18 iulie 2008. El a precizat ca pe termen mediu si lung este "usor" pentru Spania sa faca ceea ce trebuie, dar pe termen scurt lucurile sunt mai dificile, relateaza MEDIAFAX.

La remarca ambasadorului ca rata ridicata a somajului din Spania va ingreuna integrarea imigrantilor, Solbes a replicat ca depinde de tara din care provin acestia. "Latino-americanii nu au probleme culturale. Romanii (a doua comunitate de imigranti, ca marime din Spania) s-ar putea intoarce in Romania, unde economia este in crestere rapida, sau s-ar putea orienta spre alte tari membre UE", a declarat ministrul spaniol, potrivit notei diplomatice. Solbes a recunoscut totusi ca nord-africanii vor ramane cel mai probabil in tara, care vor ingrosa randurile somerilor.

Descopera cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.