Fortele aeriene americane le-au blocat angajatilor lor accesul la site-uri care contin documente publicate de WikiLeaks, inclusiv site-urile a trei ziare importante, a declarat, marti, o purtatoare de cuvant a fortelor aeriene.

Biroul de Management si Buget al Casei Albe a interzis deja angajatilor federali si contractantilor sa acceseze documente clasificate disponibile pe site-ul WikiLeaks si pe alte site-uri prin intermediul calculatoarelor sau dispozitivelor mobile. Maiorul Toni Tones a declarat ca fortele aeriene au blocat accesul la peste 25 de site-uri, inclusiv WikiLeaks si cele trei ziare care au pus la dispozitie note diplomatice americane - New York Times in Statele Unite, The Guardian in Marea Britanie si Der Spiegel in Germania, relateaza CNN.

"Aceasta decizie este in concordanta cu directiva primita in august 2010, potrivit careia personalul fortelor aeriene nu trebuie sa acceseze site-ul WikiLeaks pentru a citi si descarca informatiile clasificate", a precizat Tones, potrivit MEDIAFAX.

Celelalte site-uri nu sunt neaparat legate de WikiLeaks, dar Tones nu le-a mentionat si nici nu a fost in masura sa explice motivul blocarii lor.
Dar unii analisti nu vad nicio logica in blocarea accesului la documente care sunt in prezent accesibile publicului larg.

"Acesta pare un protest destul de absurd", a declarat specialistul pe probleme juridice al CNN, Jeffrey Toobin. "Dusmanii ne pot vedea documentele, dar nu si cei in care avem incredere pentru a ne apara tara", a subliniat el.

Descopera cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.