Mai multi cetateni romani au fost arestati pentru trafic de droguri, in cadrul unei operatiuni a Guvernului britanic, desfasurata la aeroportul international Accra din Ghana, potrivit unei note diplomatice americane publicate de WikiLeaks.

Discutii recente ale diplomatilor americani cu oficiali ghanezi si occidentali descriu o imagine descurajatoare a eforturilor Guvernului din Ghana de a lupta impotriva problemei tot mai mari a traficului de droguri, potrivit notei redactate si clasificate de ambasadorul american la Ghana, Pamela E. Bridgewater, relateaza MEDIAFAX, citand The Guardian.

Guvernul britanic analizeaza posibilitatea de a incheia proiectul Operatiunii Westbridge, desfasurata la aeroportul international Accra, din cauza acestor nemultumiri legate de eforturile Guvernului ghanez. Nivelul inalt al coruptiei la acest aeroport a fost ilustrat in iulie, cand oficiali britanici au gasit 1,8 kilograme de cocaina, in pachete lipite cu banda adeziva sub scaunele unui avion al companiei aeriene olandeze KLM, inainte de imbarcarea pasagerilor.

Statisticile Operatiunii Westbridge sunt surprinzatoare, subliniaza nota. Varsta persoanelor arestate variaza intre 16 si 65 de ani si ele provin din Ghana, Nigeria, Romania, Olanda, Marea Britanie si Noua Zeelanda. In total, din noiembrie 2006, au fost confiscate, in cadrul operatiunii, 350 de kilograme de cocaina, aproape 2.200 de kilograme de cannabis si 1,3 kilograme de heroina, valorand in total 120.000 de dolari.

Citeste si: Basescu acuza actiunile Wikileaks


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.