Un site, Brusselsleaks.com, care promite sa dezvaluie secretele institutiilor europene si influenta grupurilor de lobby a fost creat in acesta saptamana la Bruxelles, dupa succesul inregistrat de WikiLeaks, transmite AFP.

Nicio dezvaluire stanjenitoare nu a afectat insa microcosmosul de la Bruxelles, care pare putin ingrijorat de acest palid imitator al site-ului fondat de Julian Assange, transmite MEDIAFAX.

Deocamdata, Brusselsleaks.com este o simpla pagina de Internet, redactata in engleza, unde creatorii sai anonimi - jurnalisti si profesionisti din domeniul comunicatiilor, sustin ei -, isi explica obiectivele: "transparentizarea deciziilor luate in spatele usilor inchise". Dar singura informatie disponibila deocamdata pe site-ul Brusselsleaks.com este ... un extras din articolul din Wikipedia despre "Uniunea Europeana de la Bruxelles".

Brusselsleaks.com nu intentioneaza sa publice direct documente "secrete" ale institutiilor europene. El va fi mai degraba un receptacul pentru astfel de documente, le va verifica autenticitatea si le va distribui apoi presei sau organizatiilor neguvernamentale. Site-ul nu mentioneaza modalitatea in care va distribui documentele si daca acest serviciu va fi gratuit sau nu.

Primele documente promise pentru viitorul apropiat ar urma sa vizeze sectorul transporturilor si cel energetic.

Un nou site de informatii secrete a fost lansat in Bulgaria, numit Balkanleaks, dupa modelul WikiLeaks, care tocmai a publicat documente cu caracter secret.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.