Prima Doamna a Azerbaidjanului are probleme cu expresia fetei, dupa "operatii estetice substantiale, realizate probabil in strainatate" si poarta rochii provocatoare chiar si pentru Occident, remarca, ironic, diplomati americani intr-o nota publicata de WikiLeaks, potrivit editiei online a Guardian.

Aceste comentarii, "printre cele mai rautacioase" dezvaluite de site-ul de informatii, potrivit cotidianului britanic, se refera la Mehriban Aliyeva, sotia presedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Conform notei redactate in ianuarie, "la televizor, in fotografii si in persoana, Prima Doamna pare incapabila sa aiba expresii faciale variate".

De asemenea, diplomatii americani considera ca Aliyeva este "mai indrazneata" in ceea ce priveste moda decat "femeia obisnuita din Azerbaidjanul majoritar musulman" si "poarta rochii care ar fi considerate provocatoare chiar si in Occident", transmite MEDIAFAX.

Nota descrie cum, in septembrie 2008, Aliyeva si cele doua fiice ale sale au primit-o pe Lynne Cheney, sotia fostului vicepresedinte Dick Cheney. Inainte de sosirea acesteia, "in timp ce cele trei doamne asteptau masina lui Lynne Cheney, un agent al Secret Service a intrebat «care dintre ele este mama?». Oficialii ambasadei si personalul Casei Albe le-au studiat pe cele trei pentru cateva momente si apoi unul dintre diplomati a spus: «Ei bine, logic ar fi ca mama sa stea probabil in mijloc»".

Aceeasi nota descrie peiorativ si elita politica din Azerbaidjan. "Observatorii de la Baku remarca deseori ca Azerbaidjanul de azi este condus intr-un mod similar feudalismului din Europa Evului Mediu: o mana de familii cu relatii foarte stranse controleaza anumite zone geografice, precum si anumite sectoare ale economiei", precizeaza diplomatii americani. Aceste familii "actioneaza impreuna, folosind mecanisme guvernamentale" pentru a-i tine la distanta pe competitorii externi, conform notei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.