Diplomatii americani apreciaza ca unii oficiali de rang inalt de la Vatican "manifesta urme de sentimente antisemite", potrivit unei telegrame diplomatice divulgate de site-ul WikiLeaks.

Telegrama a fost transmisa de site-ul WikiLeaks cotidianului american The New York Times si altor institutii de presa, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit New York Times, o telegrama diplomatica americana din 2002 arata ca "in pofida unor reale progrese" in relatiile Vaticanului cu comunitatea evreiasca, in timpul Papei Ioan Paul al II-lea, unii membri ai ierarhiei catolice "manifesta urme de sentimente antisemite".

Documentul citeaza un "oficial varstnic de origine franceza" care se plange: "Atentia puternica (a administratiei americane) pentru antisemitismul modern european deriva din influenta excesiva a evreilor in presa si Guvernul nostru".

Alti oficiali de la Vatican, ale caror nume nu sunt mentionate, sunt de asemenea citati in telegrama, declarand ca unele anchete judiciare impotriva Bisericii "sunt opera judecatorilor evrei care au prea multa influenta" in Statele Unite.

Descopera cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.