Site-urile de Internet ale politiei si Parchetului din Olanda au fost, vineri, victimele unor atacuri care "cel mai probabil" au legatura cu arestarea unui adolescent sustinator al WikiLeaks, care a fost plasat in arest provizoriu, au anuntat cele doua institutii.

"Cele doua site-uri au fost victime ale atacurilor de tip negare de serviciu", supraaglomerand serverul prin multiplicarea conexiunilor si cererilor, a declarat pentru AFP Rom Looije, un purtator de cuvant al politiei, precizand ca site-urile erau "greu accesibile sau nu erau accesibile deloc", vineri dimineata, transmite MEDIAFAX.

"Atacul are cel mai probabil legatura cu arestarea unui tanar in varsta de 16 ani", a declarat la randul sau Parchetul intr-un comunicat, precizand ca site-ul sau de Internet nu contine "informatii sensibile".

Un grup anonim, folosind numele utilizatorului "AnonTarget", a revendicat pe Twitter un atac informatic impotriva acestor site-uri, "ca raspuns la arestarea unui militant in varsta de 16 ani", a constatat un jurnalist al AFP.

Retinut in noaptea de miercuri spre joi la Haga, adolescentul a marturisit ca a participat la atacuri informatice desfasurate de simpatizantii WikiLeaks impotriva site-urilor de furnizare de carduri de credit Mastercard si Visa.

El a comparut vineri dupa-amiaza in fata unui judecator din Rotterdam, care a ordonat plasarea lui in arest provizoriu pentru 13 zile.

"Politia judiciara a extins ancheta privind atacurile comise de simpatizantii WikiLeaks la cele de negarea serviciului din aceasta dimineata impotriva site-urilor Internet ale Parchetului si politiei", adauga Parchetul.

Hackerii si-au multiplicat de miercuri atacurile impotriva companiilor care priveaza WikiLeaks de accesul la mijloace financiare sau care il critica: dupa Visa, Mastercard si PayPal, site-ul Guvernului suedez a fost scos din serviciu timp de mai multe ore.

Citeste si:
Julian Assange a fost arestat la Londra
Julian Assange a fost arestat...

Afla cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.