Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, detinut de marti la Londra intr-un caz de presupus viol, a fost plasat intr-o celula de izolare, a anuntat vineri unul dintre avocatii acestuia, Jennifer Robinson, relateaza AFP.

Inchisoarea Wandsworth din Londra, unde este detinut, a adoptat aceasta decizie pentru "propria lui securitate", a declarat Robinson, potrivit MEDIAFAX. "Ne-am exprimat ingrijorarile cu privire la eventuale probleme de securitate, dar nu am cerut sa fie plasat la izolare", a adaugat ea.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, "prizonierii au aratat mult interes fata de Assange, ceea ce ar justifica decizia inchisorii din Wandsworth de a-l transfera intr-o celula de izolare a acestei institutii.

"Nu are mijloace de petrecere a timpului liber, are dificultati in a da telefoane, este singur", a adaugat Robinson.

Assange a cerut sa i se puna la dispozitie un calculator pentru a-si putea pregati apararea, a declarat el, precizand, fara alte detalii, ca clientul ei are "probleme in a scrie".

Acest calculator ar avea un acces limitat la Internet, a adaugat un alt avocat al lui Assange, Mark Stephens.

Robinson a afirmat ca Assange "este frustrat pentru ca nu poate raspunde acuzatiilor ce i se aduc pe tema atacurilor informatice" impotriva unor site-uri ostile WikiLeaks. "Mi-a spus ca nu este implicat si ca este vorba despre o tentativa deliberata de a asocia WikiLeaks, care este o organizatie de presa, unor hackeri", a afirmat ea.

Assange, de nationalitate australiana, a fost plasat in detentie, marti, la Londra in cadrul unui caz de presupus viol si agresiune sexuala in Suedia, tara care cere extradarea lui.

Arestarea lui coincide cu divulgarea, incepand de la sfarsitul lui noiembrie de catre WikiLeaks, a mii de telegrame diplomatice americane care au provocat un seism diplomatic in lume.

Citeste si:
Julian Assange a fost arestat la Londra
Julian Assange a fost arestat...


Cititi cum arata lumea vazuta "prin lupa" WikiLeaks din DOSARUL 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.