Compania Coca-Cola a anuntat retragerea a 22.000 de seturi de pahare care contin cadmiu, o substanta cancerigena, afirmand in acelasi timp ca nivelurile detectate sunt "prea slabe pentru a reprezenta un pericol pentru sanatate", transmite AFP.

Grupul subliniaza, intr-un comunicat, ca a luat aceasta decizie din "motive de calitate", potrivit MEDIAFAX.


"Unul dintre pahare, conceput pentru a semana cu o cutie de Coca-Cola, nu raspundea asteptarilor noastre in ceea ce priveste calitatea. Desi testele recente au aratat ca desenul care decoreaza exteriorul paharului contine cadmiu, nivelurile slabe detectate nu reprezinta un pericol (...) pentru sanatate"
, potrivit textului.

Coca-Cola "se angajeaza fara concesii sa respecte calitatea si este posibil sa retragem uneori produse de pe piata din motive de calitate, chiar daca nu exista motive de ingrijorare in legatura cu siguranta (alimentara) sau obligatia legala de a lua aceste decizii", precizeaza compania.

"Ne cerem scuze pentru inconvenientele create clientilor nostri", subliniaza comunicatul.

Paharele erau vandute pe intreg teritoriul Statelor Unite incepand din luna martie.

Citeste si: [12 milioane de Shrek contaminati cu cadmiu, retrasi de pe piata]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.