Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat marti seara ca romii nu au fost stigmatizati in Franta, afirmand ca Parisul nu a facut decat sa respecte legile, relateaza Le Point.

In ceea ce priveste dosarul romilor, "nu a existat nicio stigmatizare", a declarat presedintele francez, citeaza MEDIAFAX.

"Daca exista un rom in situatie ilegala ministrul de Interne are datoria de a-l repatria in Romania. Indiferent daca esti rom sau nu, normele Republicii trebuie respectate", a firmat Sarkozy, adaugand: "Nu am fost ales pentru a respecta legea? Vivianne Reding a facut o comparatie rusinoasa si deranjanta, nu numai pentru evrei, ci pentru toti cei care au trait Shoah".

Reding, comisar european pentru Justitie si vicepresedinte al Executivului UE, a provocat nemultumirea Parisului realizand in septembrie o paralela intre repatrierea romilor bulgari si romani si deportarea minoritatilor, in special evrei si romi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Franta a desfiintat sute de tabere ilegale de romi si a repatriat, de la inceputul anului, peste 8.000 de romi in tarile de origine, Romania si Bulgaria, in timp ce Parisul a fost amenintat cu declansarea unei proceduri de infringement pentru aplicarea insuficienta a unei directive europene din 2004, privind libera circulatie a cetatenilor UE
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.