Epidemia de holera din Haiti a provocat moartea a 544 de persoane, potrivit datelor furnizate luni de Ministerul haitian al Sanatatii Publice, iar 8.000 de persoane au fost spitalizate, relateaza AFP.

Un bilant precedent, dat publicitatii la 3 noiembrie, anunta 442 de morti si 6.742 de bolnavi spitalizati.

Epidemia de holera afecteaza Haiti de la jumatatea lui octombrie. Analizele efectuate de laboratoarele publice americane, date publicitatii rapid de autoritatile haitiene, au dezvaluit ca bacteria care provoaca epidemia este similara tulpinelor gasite in Asia, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatile se tem de o crestere a infectiilor din cauza inundatiilor provocate in mai multe regiunii din Haiti de uraganul Tomas. Acesta s-a soldat cu 20 de morti, 36 de raniti si 6.000 de familii de sinistrati, potrivit protectiei civile haitiene
.

Regiunea cea mai afectata este departamentul Grand'Anse, din sud-vestul statului, unde sunt sapte morti si sapte disparuti, potrivit protectiei civile haitiene.

Un numar de 857 de case au fost distruse iar 5.000 au fost avariate in acest departament, unde 5.950 de familii sunt sinistrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.