Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, luni, la Cotroceni, dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, ca potrivit legislatiei europene, integrarea cetatenilor minoritari este o responsabilitate nationala si nu una europeana.

Acesta a aratat ca este foarte important ca statele care au etnici romi sa asigure integrarea lor, transmite MEDIAFAX.

"Este foarte important sa clarificam. Integrarea minoritatilor, potrivit legislatiei europene, este o responsabilitate nationala, nu este o responsabilitate europeana", a afirmat Jose Manuel Barroso.

Barroso a mentionat ca statele membre au obligatii, avand in vedere tratatele europene si Carta europeana a drepturilor fundamantale, sa faca totul pentru integrarea minoritatilor.

Presedintele CE a adaugat ca minoritatea roma este cea mai mare minoritate din Europa, iar Comisia Europeana lucreaza, in urma recentelor evenimente, cu strategii si fonduri pntru a sustine eforturile statelor membre de integrare a acestei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.