Romania si Bulgaria vor solicita sprijin Parlamentului European pentru aderarea la Spatiul Schengen, asa cum a fost convenit cu presedintele Traian Basescu la summit-ul Partidului Popular European, a afirmat premierul bulgar, Boyko Borisov, in discutia avuta, luni, cu primul-ministru Emil Boc.

Cei doi prim-ministri au avut discutii bilaterale cu ocazia Summit-ului Dunarii, organizat la Bucuresti.

"Sunt optimist pentru eforturile noastre comune privind Spatiul Schengen. Bineinteles, fiecare tara actioneaza pe directia sa, insa in cadrul Partidului Popular European, in cadrul sedintei comune cu domnul Basescu, am cerut sprijin din partea Parlementului European. Actele noastre sunt apreciate ca tratabile sa duca la Parlamentul European, pentru ca sunt niste termeni si este important sa mergem impreuna", a spus premierul Bulgariei, conform MEDIAFAX.

El a apreciat ca este important faptul ca la Summit-ul Dunarii este prezent si Viktor Orban, premierul Ungariei, tara care va detine urmatoarea presedintie in exercitiu a UE.

Summit-ul Dunarii reuneste, luni, la Bucuresti, 22 de delegatii reprezentand sefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunarii, Comisia Europeana, reprezentanti ai celor sase landuri riverane din Germania si Austria, primaria orasului Ulm din Germania si Polonia, in calitate de observator.

Reuniunea este organizata la Palatul Parlamentului, sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.