Douazeci de persoane au murit, iar alte 12 sunt date disparute in Costa Rica in urma unei alunecari de teren provocata de precipitatiile abundente, anunta serviciile de interventie.

O alunecare de teren a afectat 27 de case in localitatea Escazu, la sapte kilometri sud-vest de San Jose. "In prezent, se inregistreaza 20 de morti", a declarat Reinaldo Carballo, purtatorul de cuvant al Comisiei nationale pentru situatii de urgenta (CNE). Bilantul precedent era de 12 morti, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Cautarile continua pentru gasirea a 12 persoane date disparute.

Sezonul ploios (mai-noiembrie) a fost extrem de violent anul acesta in toata America Centrala, inregistrandu-se 400 de morti, dintre care 274 doar in Guatemala.

La Escazu (Costa Rica), casele au fost acoperite de un val de noroi si pietre.

"Este esential in acest moment sa ne gandim la familiile care sufera dupa pierderea celor dragi", a declarat presedintele din Costa Rica, Laura Chinchilla.

Valul de noroi a acoperit doar o parte a localitatii Escazu, o zona unde traiesc familii modeste. Partea in care sunt vile de lux ale strainilor si resedintele ambasadorilor nu este afectata.

Autoritatile din Costa Rica au suspendat cursurile la scolile din regiunea metropolitana a orasului San Jose.


Ce catastrofe se mai intampla in lume?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.