Aproximativ 50 de romi romani au fost evacuati, miercuri, dintr-o tabara situata intr-o intersectie din Creteil, in departamentul Val-de-Marne de la periferia Parisului, unde locuiau de aproximativ sapte luni.

Justitia a emis ordinele de evacuare la 26 octombrie, iar la sosirea in tabara, politia le-a inmanat familiilor de romi documentele care stipuleaza obligatia de a parasi teritoriul francez in decurs de o luna, scrie MEDIAFAX.

Problema principala cu care s-au confruntat miercuri membrii comitetului de sustinere a romilor a fost gasirea unor adaposturi pentru aceste persoane.

"Cautam hoteluri, cu prioritate pentru familiile care au copii mici si pentru femeile insarcinate", declara in cursul diminetii Laurent Godin, membru al comitetului de sustinere, adaugand ca pentru ceilalti "nimic nu este sigur".

In cursul serii, 42 de romi aveau deja un adapost in care sa isi petreaca noptile urmatoare, in hoteluri din Paris, Saint-Maur, Saint-Maurice, Villepinte (Seine-Saint-Denis) si Essonne. Aproximativ 20 de adulti riscau insa sa doarma sub cerul liber.

Cati romani a repatriat Franta in 2010?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.