Vulcanul indonezian Merapi a erupt din nou miercuri, noua eruptie fiind mai violenta decat cele soldate cu moartea a 36 de persoane saptamana trecuta, iar autoritatile au extins perimetrul din care populatia trebuie evacuata.

"Eruptia este inca in curs. Este mai puternica decat precedentele", anunta Subandrio, un oficial responsabil de supravegherea eruptiilor vulcanice, citat de AFP.

Autoritatile au extins la 15 kilometri, in loc de zece kilometri pana in prezent, raza unde au fost emise ordine de evacuare, in jurul vulcanului situat la altitudinea de 2.914 metri.

Aproximativ 70.000 de persoane au fost deja gazduite in centre temporare deschise in apropiere de Yogyakarta, un oras situat la 25 de kilometri de Merapi, transmite MEDIAFAX.

Vulcanul se afla intr-o regiune dens populata, in centrul insulei Java. Vulcanul erupe o data la patru-cinci ani, aproximativ 70 de eruptii fiind semnalate dupa secolul al XVI-lea. Eruptii devastatoare au avut loc in 1930 (1.400 de morti) si in 1994 (60 de morti).

Cititi si: O noua eruptie puternica a vulcanului Merapi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.