Vulcanul indonezian Merapi, care a provocat moartea a 34 de persoane marti, a intrat din nou puternic in eruptie in noaptea de vineri spre sambata, provocand fuga a mii de locuitori speriati de forta exploziei
''Noi eruptii explozive se vor produce deoarece exista o mare cantitate de magma acumulata sub crater'', a declarat Subandrio, unul dintre vulcanologii care supravegheaza eruptia, scrie AGERPRES.

Precizand ca ''Merapi este in prezent extrem de periculos'', vulcanologul a subliniat ca autoritatile ar trebui sa extinda ordinul de evacuare pe o raza de 20 de km in jurul vulcanului comparativ cu 10 km in prezent.

Aceasta serie de eruptii reprezinta una dintre cele doua catastrofe naturale cu care se confrunta Indonezia de la inceputul saptamanii si care au provocat moartea a cel putin 451 de persoane, potrivit unui nou bilant de sambata.

Citeste si: [Ce catastrofe se mai intampla in lume?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.