Cel putin 94 de persoane au murit, iar alte aproximativ 4,2 milioane sunt sinistrate, in urma inundatiilor care afecteaza Thailanda de aproape trei saptamani, cele mai grave din ultimele decenii in anumite regiuni, au anuntat vineri autoritatile.

Majoritatea victimelor inregistrate recent au murit inecate "in casa sau sunt copii care se jucau aproape de apa", al carei nivel crestea, a declarat Chatree Charoencheewakul, directorul Insitutului Medical de Urgenta din Thailanda, potrivit AFP.

"Probabil ca bilantul va creste, pentru ca inundatiile sunt, in continuare, importante", a adaugat el.

Autoritatile estimeaza ca 4,2 milioane de persoane au fost afectate de aceste inundatii, pierzandu-si casa, ferma sau animalele, in principal in centrul si estul tarii, transmite MEDIAFAX.

Dintre cele 76 de provincii thailandeze, au fost afectate 38, dar apa a inceput sa se retraga in 11 dintre ele.

Capitala Bangkok, la sud de regiunile inundate, care s-a pregatit pentru cresterea nivelului apelor fluviului Caho Praya cu mii de saci de nisip si pompe, nu a fost afectata, pana in prezent, de inundatii importante.

Cititi si: Thailanda: 17 morti si un milion de sinistrati in urma inundatiilor

Cel putin 56 de morti in inundatiile din Thailanda
[Ce catastrofe se mai intampla in lume?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.