Franta este dispusa sa isi modifice legislatia nationala pentru a respecta cererea Comisiei Europene privind romii, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Bernard Valero, citat de AFP.

"Pentru a raspunde cererii Comisiei privind o mai mare transparenta si securitate din punct de vedere juridic, in cadrul transpunerii directivei 2004/38, autoritatile franceze sunt dispuse sa insereze unele dispozitii ale directivei in textele legislatiei nationale", a explicat purtatorul de cuvant, transmite MEDIAFAX.

Intrebat in legatura cu continutul acestor modificari, Valero a declarat ca acesta va fi dat publicitatii ulterior. Directiva respectiva se refera la libera circulatie a cetatenilor europeni.

Ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson, anuntase marti ca Franta isi va adapta legislatia in functie de remarcile Comisiei Europene. Pe 29 septembrie, CE a cerut Parisului sa ofere, pana pe 15 octombrie, garantii privind intentia de aplicare in totalitate a legislatiei europene, amenintand cu declansarea procedurii de infringement. De asemenea, Executivul UE ceruse clarificari din partea Frantei ca expulzarea romilor nu constituie o forma de discriminare a acestei minoritati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.