Douazeci si opt de copii au fost plasati sub protectia politiei in urma unei operatiuni din estul Londrei impotriva unei bande de romi cu centrul in Romania, suspectate de trafic de copii.

Pana in prezent, 28 de copii, cu varste cuprinse intre trei si 17 ani au fost preluati de politie. Sase dintre ei, toti de romi romani, au fost gasiti la o singura adresa, iar unul dintre ei, un baietel in varsta de trei ani, a fost dus imediat la spital pentru a fi examinat deoarece prezenta urme de lovituri pe fata, infromeaza MEDIAFAX, citand BBC News Online.

Politia a arestat sapte adulti, dintre care trei sub acuzatia de agresarea si neglijarea copiilor, doi pentru beneficii frauduloase si doi pentru ca pe numele lor erau emise mandate de arestare.

In total au fost gasiti 103 copii si 52 de adulti, la 16 adrese din Ilford, iar operatiunea s-a desfasurat in colaborare cu autoritatile romane.

"Traficarea si exploatarea copiilor pentru a-i forta sa comita infractiuni este o incalcare grava a drepturilor omului", a declarat inspectorul Colin Carswell.

"Acesti copii sunt exploatati de bande si in unele cazuri de propriii parinti. Bandele le spun multor parinti ca pot castiga bani daca renunta la copiii lor pentru ca acestia sa fie dusi in strainatate", a explicat el. "Bandele le imprumuta bani pentru a plati plecarea copiilor in strainatate.
Dobanda este insa foarte mare si pot trece multi ani inainte ca banii sa fie restituiti, numarul copiilor cedati crescand si familii intregi fiind sclave ale acestor datorii"
, a continuat inspectorul Carswell.

Cititi si:Traficul de copii romani ia amploare in M. Britanie

Presa britanica: Copiii-sclavi din Romania vor invada Londra la cersit

Cuplu de romani, inchis dupa ce si-au trimis copii la cersit in Londra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.