Taifunul Fanapi, care a afectat sudul Chinei saptamana trecuta, a provocat moartea a 100 de persoane si pagube a caror valoare depaseste cinci miliarde de yuani (554 milioane de euro), potrivit cotidianului Nanfang Ribao.

Peste 1,2 milioane de persoane au fost victime, in diverse grade, ale taifunului, potrivit articolului cotidianului postat pe site-ul de Internet al Departamentului pentru Afaceri Civile din provincia Guangdong, transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Numerosi locuitori au fost izolati de ape si au primit corturi si provizii cu elicopterul.

Inainte de a ajunge in China continentala, Fanapi a lovit din plin Taiwanul, cu rafale de vant sufland cu pana la 220 de kilometri pe ora, si a provocat moartea a doua persoane si ranirea altor 100.

China s-a confruntat in aceasta vara cu cele mai grave inundatii ale deceniului, intemperiile provocand peste 3.100 de morti si 1.000 de disparuti, si evacuarea a peste 15 milioane de persoane, potrivit datelor oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.