Autoritatile italiene au inceput, miercuri dimineata, demolarea a doua tabere ilegale de imigranti, in nordul si sudul Italiei, in care traiesc aproximativ 85 de romani, informeaza presa italiana.

O tabara de nomazi a fost demolata in zona Chiaravalle, la periferia orasului Milano, in nord. "O tabara abuziva de nomazi, formata din opt baraci si cinci corturi si ocupata de 45 de romi romani, a fost demolata miercuri dimineata de politia milaneza, care a intervenit cu 15 agenti", a anuntat viceprimarul din Milano, Riccardo De Corato, citat de site-ul ziarului La Repubblica.

Potrivit viceprimarului, romii nu au acceptat sa fie gazduiti de municipalitate si au plecat in scurt timp din tabara, potrivit MEDIAFAX.

Tot miercuri dimineata, autoritatile italiene au evacuat o tabara din provincia Foggia (regiunea Puglia), in sudul tarii. Aproximativ 40 de romani, se pare ca sezonieri, locuiau in conditii igienice precare, intr-o fosta benzinarie din localitatea Cerignola.

Potrivit site-ului Libero-News, descinderea a avut loc dupa ce compania Agip, proprietara terenului, reclamase ocuparea abuziva a statiei de carburant dezafectate. Un roman in varsta de 37 de ani, Victor C., a fost arestat pentru furt de energie electrica, iar alti 37 de romi sunt cercetati in stare de libertate pentru ocuparea abuziva a unui teren. Un alt roman este cercetat pentru detinerea unui scuter care figureaza ca fiind furat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.