Ploile torentiale inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute in Slovenia s-au soldat cu moartea a doua persoane si pagube materiale evaluate la 15 milioane de euro, a anuntat presa locala, citata de AFP.

Astfel, un barbat in varsta de 75 de ani a murit dupa ce masina sa a fost luata de apele revarsate ale raului Krka, la circa 90 de kilometri est de Ljubljana, in timp ce la Sentjur, pompierii au recuperat trupul neinsufletit al unui barbat in varsta de 53 de ani, inecat intr-un pasaj subteran, potrivit MEDIAFAX.

Un alt barbat, in varsta de 43 de ani, a fost dat disparut dupa ce cabana sa aflata la sud-vest de Ljubljana a fost inundata.
Potrivit primelor date oficiale, pagubele sunt evaluate la cel putin 15 milioane de euro, peste 30.000 de hectare de teren cultivat fiind inundate.

Furtunile si ploile torentiale au provocat inundatii si in centrul si estul tarii, mai multe drumuri fiind complet acoperite de ape, timp in care alimentarea cu energie electrica pentru pentru mai multe cartiere din Capitala a fost intrerupta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.