Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 a fost resimtit vineri noapte in regiunea Hindu Kush, din nord-estul Afganistanului, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS).

Epicentrul seismului, produs la o adancime de 199,7 kilometri, la ora locala 23.51 (22.21, ora Romaniei), a fost localizat la 75 de kilometri sud-sud-est de Faizabad si la 265 de kilometri nord-est de Kabul, a precizat institutul, potrivit MEDIAFAX.

Cutremurul a zguduit imobilele timp de un minut la Kabul, potrivit martorilor,insa nici o paguba nu a fost semnalata in orasele si zonele locuite din apropierea epicentrului.

Miscarile telurice care au urmat seismului au fost resimtite la New Delhi, la peste o mie de kilometri sud-vest de locul cutremurului.
Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a NATO in Afganistan, care regrupeaza circa 150.000 de militari straini ce lupta cu insurgentii in aceasta tara, nu a emis nici o informatie privind eventuale pagube in nordul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.