Cel putin trei persoane au murit si alte 400.000 au ramas fara adapost dupa ploile torentiale care s-au abatut in ultimele zile asupra sudului Mexicului, au anuntat luni seara autoritatile, citate de AFP.

Potrivit protectiei civile, 80.000 de locuitori au fost afectati numai in statul Oaxaca (sud), unde au murit doua persoane, scrie MEDIAFAX.


In statul vecin, Guerrero, a fost semnalat cel putin un mort, in timp ce in statul Veracruz (est), protectia civila a anuntat 200.000 de sinistrati si 10.000 de persoane evacuate.

In Tabasco (sud-est), situat la frontiera cu Guatemala, au fost afectate 124.000 de persoane. Presedintele Felipe Calderon este asteptat aici marti.

Ploi torentiale s-au abatut in ultimele zile asupra sudului Mexicului, unde numeroase rauri au iesit din matca.


Situati s-ar putea agrava in orele urmatoare, din cauza depresiunii formate in Oceanul Pacific si a furtunii tropicale Hermine.

Autoritatile au decretat stare de urgenta in nord-estul tarii, unde Hermine, care vine din Golful Mexic, a atins coastele luni seara.

Hermine ar putea provoca o hula puternica, tornade si alunecari de teren, apreciaza Centrul National pentru Uragane (NHC), cu sediul la Miami.

Guatemala, statul vecin cu Mexic, anunta luni 45 de morti ti 15 disparuti in urma ploilor care au provocat alunecari de teren si pagube de jumatate de miliard de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.