Mai multe manifestatii vor fi organizate astazi in 130 de orase din Franta si din Europa, pentru a denunta "xenofobia" Guvernului francez impotriva romilor, cu participarea a numeroase asociatii, sindicate si partide politice

Manifestatiile se vor desfasura in peste 130 de orase din Franta si in fata ambasadelor franceze din mai multe state ale Uniunii Europene, pentru a protesta in special fata de inasprirea politicii Frantei privind romii romani si bulgari, cetateni europeni, relateaza MEDIAFAX.

"In fata xenofobiei si politicii stalpului infamiei: libertate, egalitate, fraternitate"
, se poate citi in apelul la mobilizare, potrivit Euronews.

La Paris, ziua de mobilizare va incepe la ora 11.00 (12.00, ora Romaniei), in apropierea Ministerului Imigratiei, dupa care manifestatia va porni la ora 14.00 (15.00, ora Romaniei) din piata Republicii, potrivit AFP.

Zeci de organizatii vor fi prezente, intre care numeroase asociatii precum Emmaus, Droit au logement (Drept la locuinta) sau Attac si Mrap (Miscarea impotriva rasismului si pentru prietenia intre popoare).

De asemenea vor participa si organizatii sindicale (CGT, CFDT, FSU) si partide de stanga, reprezentate de personalitati precum Olivier Besancenot, Bertrand Delanoe, Cecile Duflot si Jean-Luc Melenchon.

Aproximativ 15 lideri ai Partidului Socialist vor fi prezenti, printre care presedintele regiunii Ile-de-France, Jean-Paul Huchon, deputatul Arnaud Montebourg si purtatorul de cuvant Benoit Hamon.

Potrivit cotidianului Le Monde, vor fi organizate manifestatii in fata ambasadelor din mai multe capitale europene, precum Roma, Madrid, Londra, Lisabona, Budapesta, Bucuresti si Nicosia, la apelul Retelei europene impotriva rasismului (ENAR).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.