Vulcanul Sinabung, situat pe insula indoneziana Sumatra, a erupt din nou vineri, aceasta fiind cea mai violenta eruptie din ultima saptamana, dupa ce vulcanul a erupt pentru prima data dupa 400 de ani, informeaza AFP.

"Vulcanul a avut o noua eruptie la ora 4.38 (0.38, ora Romaniei) si, timp de 13 minute, a aruncat in aer cenusa pana la aproximativ 3.000 de metri. Este cea mai violenta eruptie de pana acum", afirma vulcanologul Agus Budianto, potrivit MEDIAFAX.

Incepand de joi seara, s-a inregistrat o intensa miscare a magmei in interiorul vulcanului. Noua eruptie a fost simtita pe o raza de opt kilometri.

Incepand de duminica, peste 20.000 de persoane care locuiau pe o raza de sase kilometri in jurul vulcanului au fost evacuate, desi unele au refuzat parasirea locuintelor.

In plus, unele persoane au revenit in locuinte in ultimele zile. "Nu imi este teama. Este a treia eruptie incepand de duminica. Daca va deveni riscant, vom fugi toti trei cu motocicleta", afirma Surya Sitepu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.