Uraganul Earl s-a intensificat si a ajuns la categoria a doua, odata cu apropierea de Caraibe, au anuntat meteorologii americani.

La 3.00 GMT (6.00, ora Romaniei) rafalele de vant au crescut pana la 160 de kilometri pe ora, a anuntat Centrul national pentru uragane (NHC) american, cu sediul la Miami, in sud-estul Statelor Unite, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

De acum, "Earl este un uragan de categoria a doua pe scara Saffir-Simpson", a adaugat NHC, avertizand ca o "intensificare suplimentara este prevazuta". NHC a precizat ca se asteapta ca Earl "sa devina uragan major pana luni seara".

Centrul uraganului Earl este in prezent situat la 80 de kilometri est-nord-est de insula caraibiana Barbuda, deplasandu-se spre vest-nord-vest cu 24 de kilometri pe ora, conform NHC.

Locuitorii insulelor Antigua si Barbuda din Caraibe, unde rafale moderat puternice au inceput sa sufle, se pregateau duminica seara de rafalele violente si ploile puternice care vor insoti uraganul Earl.

Localnicii au baricadat casele si magazinele si au invadat supermarketurile, in conditiile in care meteorologii au avertizat cu privire la ploi abundente.

Premierul acestui mic stat, Baldwin Spencer, le-a cerut duminica locuitorilor ale caror case ar putea fi inundate sa se refugieze in zone mai ridicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.