Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, acuza Guvernul roman ca nu considera o prioritate problema romilor si ca nu depune mai multe eforturi pentru integrarea lor, afirmand ca "problema o reprezinta Guvernul roman", relateaza France Info, in pagina electronica.

"Problema o reprezinta armonizarea cu Guvernul roman: acesti oameni sunt abandonati in natura si se intorc in satele lor de origine in conditii de mare saracie (...) Guvernul roman trebuie sa considere ca este o prioritate nationala (...), sa faca mai multe (...). Si multe asociatii din Romania sustin ceea ce spun", a declarat Lellouche, transmite MEDIAFAX.

Prima masura anuntata de Pierre Lellouche la France Info a fost crearea unor dosare biometrice inca de luna viitoare, pentru a "impiedica pe oricine care primeste un ajutor (pentru repatriere voluntara) sa vina sa primeasca un alt ajutor".

Pierre Lellouche sustine, de asemenea, acordarea unui ajutor pentru integrare de 3.600 de euro pe familie, pentru a lansa o mica afacere.
Dupa expulzarea in cateva zile a aproximativ 200 de romi catre Romania si Bulgaria, doi secretari de stat romani sunt in vizita in Franta, pentru a promova o mai buna coordonare intre Paris si Bucuresti pe tema problemei romilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.