Cotidianul Poporului si alte ziare chinezesti au criticat expulzarea romilor din Franta catre Romania, apreciind ca acest gest ilustreaza incoerenta intre discursul si actele Guvernului francez in materie de drepturile omului, relateaza AFP.

"Expulzarea tiganilor pateaza imaginea Frantei", scrie, marti, ziarul partidului comunist chinez.

Dupa ce a anuntat ca Nicolas Sarkozy se afla la cel mai scazut nivel in sondajele de opinie si a apreciat ca presedintele francez mizeaza pe "cartea securitatii" inainte de alegerile prezidentiale din 2012, cotidianul aminteste ca "tiganii sufera de multa vreme de discriminare din cauza modului lor viata diferit si a saraciei" si ca au fost masacrati de nazisti, transmite Mediafax.

"Pana in prezent, modul in care Franta si unele tari europene rezolva problemele legate de tigani reflecta pe deplin diferenta intre discurs si actiune in domeniul drepturilor omului in tarile occidentale", conchide Cotidianul Poporului.

Franta a trimis joi si vineri peste 200 de romi catre Romania si Bulgaria, o initiativa criticata mai ales de Comitetul ONU pentru eliminarea discriminarii rasiale (CERD).

"Potrivit observatorilor, expulzarea tiganilor anuntata sus si tare de Guvernul francez prejudiciaza imaginea Frantei", sublinia la sfarsitul saptamanii agentia China Noua.

"De cand Nicolas Sarkozy a anuntat, luna trecuta, masuri impotriva imigrantilor clandestini, este prima data cand Guvermul expulzeaza tigani in numar mare", a relatat la randul sau Beijing Youth Daily.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.