Cel putin 20 de persoane au murit inecate, iar alte aproximativ 20 au disparut luni, cand autobuzul in care se aflau a fost luat de ape, in centrul Pakistanului, tara care se confrunta, de aproape o luna, cu inundatii devastatoare, au anuntat salvatorii si autoritatile.

Soferul nu a respectat interdictia de a circula pe un drum inundat, iar autobuzul, care transporta aproximativ 50 de pasageri, a fost rasturnat de ape in apropiere de localitatea Khad Buzdar, in provincia centrala Punjab, a declarat telefonic Iftikhar Ali, seful administratiei locale a districtului.

"Forta curentului de apa care cobora pe dealuri a rasturnat autobuzul", a precizat acesta, citat de AFP.

"Cel putin 20 de persoane au murit, (iar) zece au supravietuit si au putut fi salvate", a declarat medicul Natiq Hayat, din cadrul serviciilor de salvare ale districtului, informeaza MEDIAFAX.

Ceilalti pasageri au ramas prinsi in autobuz, iar salvatorii incercau sa le recupereze cadavrele, a adaugat medicul.


Inundatiile provocate de ploile musonice, de aproximativ o luna, au afectat aproximativ o cincime din teritoriul pakistanez.

Pana in prezent, au murit 1.500 de persoane, iar aproximativ 20 de milioane de pakistanezi sunt afectati de aceste inundatii. Potrivit ONU, aproximativ sase milioane de pakistanezi au ramas fara locuinte.

Cititi si: Pakistanul, izolat de inundatii

Bilantul inundatiilor din Pakistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.