Patru persoane au fost usor ranite, luni, in urma unui cutremur care a afectat insula Lipari, din arhipelagul Eoliene, la nord de Sicilia, cu putin timp inainte de ora 13.00 GMT (16.00 ora Romaniei), a anuntat postul de televiziune Sky TG-24, citat de AFP.

Anterior, agentia Ansa anunta, citand salvatorii, ca au fost ranite mai multe persoane, transmite MEDIAFAX.

Cutremurul a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter, potrivit Potectiei Civile italiene.

Acesta s-a produs la sase kilometri de insula, la o adancime de 19 kilometri, potrivit Institutului national de geofizica si vulcanologie.

Primarul din Lipari, Mariano Bruno, a confirmat ca detinea, de asemenea, informatiile privind persoanele ranite, dar nu a fost in masura sa furnizeze detalii suplimentare, potrivit agentiei Ansa.

Insulele Eoliene se afla in "zona doi" a teritoriului italian, unde se pot produce cutremure "destul de puternice", potrivit unei clasificari italiene. "Zona unu" prezinta cel mai ridicat pericol.

Italia a fost afectata, in urma cu 16 luni, la 6 aprilie 2009, in localitatea L'Aquila, de un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, in care au murit 308 persoane. Acest cutremur a devastat centrul istoric si bisericile medievale ale orasului, dar si cateva localitati din apropiere.

Italia, care se afla la jonctiunea placii tectonice africane cu cea eurasiatica, inegistreaza, cu regularitate, o importanta activitate seismica pe teritoriul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.