ONU a confirmat, sambata, cel putin un caz de holera inregistrat in Pakistan, in zonele afectate de cele mai grave inundatii din ultimii 80 de ani, si a anuntat intensificarea actiunilor de asistenta medicala in regiune, relateaza AFP.
"Exista cel putin un caz confirmat de holera la Mingora", principalul oras din districtul Swat, situat in nord-estul tarii, a declarat Maurizio Giuliano, purtator de cuvant al Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA). [Pakistanul, izolat de inundatii]

"Tinand cont de ingrijorarea legata de holera, care este o boala mortala, am inceput sa oferim tratament pentru holera tuturor pacientilor"
, a adaugat el. [Bilantul inundatiilor din Pakistan]

Cel putin 36.000 de persoane sufera de deranjamente stomacale severe. "Nu sugeram ca toti ar suferi de holera, dar holera reprezinta un motiv de ingrijorare si de aceea ne intensificam actiunile in aceasta directie", a spus Giuliano.

Pakistanul a anuntat ca un numar cuprins intre 14 si 20 de milioane de persoane au avut de suferit, direct sau indirect, din cauza inundatiilor. Conform Natiunilor Unite, circa 1.600 de persoane au murit in urma ploilor torentiale, in timp ce autoritatile de la Islamabad au confirmat 1.384 de decese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.