Statul german trebuie sa dea socoteala pentru obligatiuni in valoare de 208 milioane de dolari vandute catre SUA dupa terminarea Primului Razboi Mondial. Insa doar instanta americana va decide daca acestea mai sunt valabile.

Statul german a emis respectivele obligatiuni pentru a finanta recontruirea statului dupa razboi, dar, dupa ce Hitler a devenit Cancelar, Germania a nu a mai efectuat plati pentru obligatiunile scadente, potrivit documentelor oficiale ale instatei care a judecat cazul. „Au decis inca de pe atunci ca nu vor achita aceasta datorie“, a declarat Michael Elsner, avocatul companiei americane, scrie Adevarul.

Datoriile trebuiau platite initial pana in 1930 de statul condus la acea vreme de Adolf Hitler, potrivit Bloomberg. Insa dupa ani si ani se pune problema daca acestea plati mai pot fi impuse Germaniei. Astfel, Curtea Federala de Apel din Atlanta a hotarat ca procesul care va determina daca datoriile mai sunt valabile si daca Germania este buna de plata intra sub jurisdictie americana. In acest sens, procesul va trebui judecat de instantele nationale.

Cititi articolul in intregime in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.