Alunecarile de teren de la sfarsitul saptamanii trecute din Gansu, in nord-vestul Chinei, au provocat moartea a 1.117 persoane, au anuntat miercuri autoritatile locale, revizuind semnificativ bilantul anterior, de 702 morti.
Departamentul afacerilor civile din Gansu a anuntat ca 1.117 persoane au fost ucise si 627 erau in continuare date disparute, la patru zile dupa alunecarile de teren din aceasta regiune izolata, situata in platoul tibetan, scrie MEDIAFAX.

Odata cu apropierea unei noi furtuni tropicale, echipele de salvare depun eforturi intense pentru a gasi supravietuitori ai acestei catastrofe, in conditiile in care China se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimii zece ani.

Insa la 72 de ore dupa alunecarile de teren de sambata existau putine sperante privind gasirea altor supravietuitori, conform salvatorilor mobilizati la Zhouqu, epicentrul catastrofei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.