Peste 2.100 de persoane au murit sau au fost declarate disparute, de la inceputul anului, in inundatiile din China, iar alte 12 milioane au fost evacuate, potrivit unui nou bilant guvernamental anuntat vineri seara, relateaza AFP.

Ministerul Afacerilor Civile a precizat ca 1.454 de persoane au murit si alte 669 au fost declarate disparute de la inceputul anului, in urma inundatiilor, relateaza MEDIAFAX.

Ploile torentiale, care au afectat in special regiunile sudice, centrale si, mai recent, pe cele din nord-est, au provocat cele mai grave inundatii din ultimii zece ani.

Potrivit ministerului, 1,4 milioane de case au fost distruse de inundatiile care au provocat pagube materiale in valoare de 275 de miliarde de yuani (41 de miliarde de euro).

Peste 60 de morti in nordul Indiei

Cel putin 60 de persoane au fost ucise si sute au fost ranite in inundatiile provocate de ploi puternice la Leh, principalul oras din regiunea himalayana Ladakh, din nordul Indiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.