Aproximativ 1.700 de persoane au murit sau au fost declarate disparute de la inceputul anului in inundatiile din China, iar 140 de milioane de locuitori au fost afectati in diverse grade, potrivit unui nou bilant guvernamental.
"De la inceputul anului, 140 de milioane de persoane au fost afectate in 28 de provincii, 1.072 au murit si 619 au fost declarate disparute", a anuntat Shu Qingpeng, purtatorul de cuvant al centrului pentru gestionarea inundatiilor, relateaza MEDIAFAX.

Ploile torentiale, care afecteaza regiunile sudice, centrale si, mai recent, pe cele din nord-est, au provocat cele mai grave inundatii din ultimii zece ani.

In total, zece milioane de chinezi au fost evacuati de la inceputul anului, iar pagubele materiale s-au ridicat la 194 de miliarde de yuani, respectiv 22 de miliarde de euro, potrivit statisticilor recente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.