Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 care s-a produs vineri seara in nord-estul Iranului a provocat ranirea a cel putin 110 persoane, dintre care una este in stare grava, precum si pagube importante, au anuntat agentiile iraniene de presa, citate de AFP.

Operatiuni de salvare erau in curs pentru recuperarea persoanelor blocate sub daramaturi, dupa cutremurul produs la ora 18.21 (16.51, ora Romaniei), transmite MEDIAFAX.

"Seismul s-a produs la o adancime de sapte kilometri si epicentrul sau se situa intre orasele Baygh si Torbat-Heydarieh"
, a declarat Javad Erfanian, directorul celulei de criza din provincia Khorassan Razavi, citat de agentia Isna.

"Seismul a fost resimtit in orasele Machhad, Khaf, Torbat-Heydarieh, Ghonabad", a adaugat el.

Conform prefectului din Torbat-Heydarieh, Mojtaba Sadeghian, citat de agentia Irna, 110 persoane au fost ranite. "La trei ore dupa seism, numarul ranitilor a ajuns la 110 persoane. Una dintre ele se afla in stare grava (...), noua au fost spitalizate si 100 au primit ingrijiri", a precizat Sadeghian, care a mentionat "pagube importante".

"Mai multe persoane sunt blocate sub daramaturi si posibilitatea de a avea morti este mare", a adaugat el. "Cateva sate au fost distruse in proportie de 50-100 la suta", a spus Bahram Soltani, subprefectul din Torbat-Heydarieh, citat de Isna. Potrivit acestuia, "puterea seismului a afectat retelele de comunicatii".

In noiembrie 2009, un cutremur cu magnitudinea de 4,9 s-a produs in orasul-port Bandar Abbas, din sudul tarii, peste 700 de persoane fiind ranite, transmite NewsIn.

Cel putin 25.000 de oameni au murit in 2003 in urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,7 care s-a produs in apropiere de Bam, in provincia Kerman, din sud-est.

Torbat-e Heydarieh se afla la 140 de kilometri de capitala provinciei, orasul Mashhad, si are o populatie de aproape 400.000 de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.