Inundatiile si alunecarile de teren provocate de ploile torentiale ale musonului s-au soldat in Pakistan cu peste 400 de morti si au afectat peste 600.000 de persoane, in decurs de doar trei zile, au anuntat, vineri, autoritatile locale, citate de AFP.

Sute de case si mii de hectare de teren au fost inundate in nord-vestul tarii si in Casmir, principalul drum catre China a fost inchis si sute de comunitati au ajuns izolate, transmite MEDIAFAX.

Precipitatii fara precedent au cazut in nord-vestul tarii in cursul ultimelor 36 de ore, potrivit serviciilor meteorologice pakistaneze, care anunta insa o acalmie pentru zilele urmatoare.

Provincia Khyber Pakhtunkhwa (numita in trecut Provincia Frontierei de nord-vest, NWFP), in ai carei munti traiesc numeroase comunitati sarace, era cea mai afectata. "Acestea sunt inundatiile cele mai grave care au avut loc pana in prezent in provincie. Avem 408 de decese confirmate in urma inundatiilor si ploilor in intreaga provincie", a anuntat ministrul provincial al Informatiei, Mian Iftikhar Hussain, in cursul unei conferinte de presa la Peshawar.


Aproape 150 de persoane au fost date disparute, a precizat el, adaugand ca apa a inundat aproximativ 200 de kilometri de drum. "Cel putin 600.000 de persoane au fost afectate de inundatii si numarul urma sa creasca, deoarece apa continua sa urce la Peshawar, Nowshera si Charsada", a continuat ministrul.

Orasele Swat, Shangla si Peshawar erau izolate de restul tarii din cauza cresterii apelor. Aproximativ 2.800 de persoane aflate in vacanta erau blocate in valea Swat, recuperata anul trecut de armata pakistaneza de la talibani.

Inundatiile au afectat si Casmirul pakistanez, situat in nordul tarii, unde au murit 22 de persoane, si Balucistanul (sud-vest), cu 25 de morti, potrivit autoritatilor locale.

Bilantul acestor trei zile de inundatii este deja mult mai grav decat cel al accidentului aerian de miercuri, din apropiere de Islamabad, cand toate cele 152 de persoane aflate la bord si-au pierdut viata.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.