Mai multe districte din zona Chicago au decretat stare de calamitate din cauza inundatiilor care afecteaza regiunea, iar autoritatile au inceput operatiunile de curatare
Zece orasele din comitatul Cook au decretat starea de calamitate, declara Dave Ramos, directorul executiv al Agentiei regionale penttu situatii de urgenta, informeaza CNN.

Potrivit Mediafax, cele mai afectate zone sunt Westchester si Melrose Park, in unele locuri apa ajungand la nivelul de 1,2 metri.

Cel putin 50.000 de clienti ai companiei ComEd erau deconectati de la reteaua de alimentare sambata dimineata, iar 3.000 duminica. Cu toate acestea, se pare ca nu au fost semnalate victime in comitatul Cook.

In statul Iowa, cel putin 200 de imobile au fost distruse si alte 1.100 au suferit avarii dupa ruperea barajului Lacului Delhi din cauza ploilor torentiale. Deocamdata, nu se stie cate dintre imobilele distruse sunt rezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.