Cincisprezece persoane au murit din cauza unui val de frig polar inregistrat in Paraguay si Argentina in ultima saptamana, au anuntat, luni, autoritatile sanitare paraguayene si asociatia umanitara argentiniana Red Solidaria (Reteaua solidara).

Doua dintre victime, cu varste de 17, respectiv 68 de ani, au murit duminica in somn, intoxicate de fumul emis de instalatiile de incalzire cu carbune, a anuntat politia din Paraguay. Alte patru persoane, cu varste cuprinse intre 44 si 80 de ani, si-au pierdut viata din cauza temperaturilor scazute din zonele rurale, transmite MEDIAFAX, citand AFP.

In Uruguay, doua persoane fara adapost au murit de frig, in timp ce in Argentina temperaturile scazute au provocat moartea a noua persoane.

Majoritatea celor afectati de hipotermie erau saraci care traiau pe strazile din Buenos Aires si din cele sapte provincii ale tarii afectate de acest un val de frig polar. Presedintele Red Solidaria, Juan Carr, a declarat la postul de televiziune TN ca in capitala argentiniana traiesc circa 1.400 de persoane fara adapost, iar numarul acestora ajunge la 20.000 in intreaga tara.

Aceasta iarna australa deosebit de rece a adus precipitatii sub forma de ninsoare in regiuni aride de la poalele Anzilor, in nord-vestul Argentinei, unde nu a mai nins de 30 de ani.

Potrivit serviciilor nationale de meteorologie, si in zilele urmatoare vor fi inregistrate temperaturi scazute si vor cadea ninsori abundente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.