Cea de-a sasea viitura a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova, iar nivelul apei Prutului in zona Briceni a crescut cu 2,5 metri.

Potrivit ofiterului de presa al Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, Liliana Puscasu, in Lipcani nivelul apei a crescut cu 1,8 metri si atinge in acest moment 6 metri, cota critica fiind de 8 metri, relateaza NewsIn.

La Sirauti cresterea este similara, apa ajunge la 5,86 metri. Exista pericol de inundare pentru 185 case din satul Drepcauti, cinci din satul Criva, 11 din Lipcani si trei din Sirauti.

  • Cele cinci viituri precedente au distrus 566 de locuinte din mai multe localitati din raioanele Ungheni, Hancesti, Nisporeni. In total au fost evacuate circa 3000 de persoane.

Lucrarile de salvare, intarire si constructie a barajelor, evacuare a persoanelor si bunurilor continua.

Sunt implicati zilnic circa 600 de colaboratori ai politiei, 250 de angajati ai Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, 300 de militari ai trupelor de carabinieri, 100 de militari ai Fortelor Armate si alti 150 de militari ai Serviciului Graniceri, precum si angajati ai Ministerului Justitiei, la care se adauga voluntarii din randul populatiei.

  • 26 de pompieri romani actioneaza la inundatiile din R. Moldova

Trei cetateni moldoveni din localitatea Cotu Morii au fost salvati, vineri, de pompierii romani detasati pentru inlaturarea efectelor produse de inundatii in Republica Moldova, informeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

IGSU precizeaza ca astazi pompierii romani detasati in Republica Moldova asigura localitatea Cotu Morii, unde se va interveni cu patru autocamioane si patru barci pneumatice in vederea evacuarii bunurilor persoanelor din casele afectate de inundatii.

De asemenea, in localitatea Nemteni pompierii romani vor asigura transportul bunurilor cetatenilor afectati cu ajutorul a patru barci pneumatice, iar doi subofiteri cu doua autocamioane de interventie vor asigura aprovizionarea logistica a fortelor ce intervin in zonele afectate.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.