Zeci de familii din satele Nemteni si Cotu Morii din R. Moldova au fost evacuate, dupa ce digurile de protectie au cedat sub presiunea Prutului si au inundat peste 170 de case.
De asemenea, apa a inundat sute de hectare de terenuri agricole, gradini, livezi si pasuni din raionul Ungheni, relateaza Info-Prim Neo.

Anterior, autoritatile locale din Nemteni au anuntat ca apa a intrat in cel putin 170 de gospodarii. Multe dintre case se pot prabusi in orice moment. La fata locului lucreaza Comisia pentru Situatii Exceptionale, potrivit NewsIn.

Ofiterul de presa al Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, Dorina Cruc, a declarat ca alte opt familii din satul Macaresti, acelasi raion, si-au dus bunurile pe la rude, dar continua sa ramana acasa cat Prutul le mai permite.

In satele Zagarancea, Sculeni, Blindesti, Costuleni, Gherman, Valea Mare, Petresti au fost inundate peste 600 de hectare de terenuri agricole si 13 fantani. Exista pericolul inundarii catorva gospodarii din satul Barboeni, Nisporeni.

Autoritatile se lucreaza la intarirea digurilor de protectie din satele Costuleni, Ungheni, Barboeni, Nisporeni, Slobozia-Mare, Cahul si in alte localitati supuse riscului de inundatii. In lucrari sunt implicati angajatii Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, soldati ai Armatei Nationale, graniceri, administratia publica locala, locuitori ai satelor.

Miercuri dimineata, nivelul apei raului Prut la Ungheni a crescut cu 13 centimetri, in Hancesti - cu 9-14 centimetri. In lacul de acumulare Costesti-Stanca nivelul apei este de 95,94 metri. Debitul de deversare atinge 800 de metri cubi pe secunda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.