Cel putin 20 de persoane si-au pierdut viata in inundatiile din nord-estul Braziliei, unde in unele zone s-au inregistrat 36 de litri de precipitatii pe metru patrat, in trei zile de ploi.

Potrivit autoritatilor, 10 persoane si-au pierdut viata in statul Alagoas, iar alte 10 in Pernambuco, transmite NewsIn, citand BBC. 50.000 de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele, iar unele localitati au fost declarate zone calamitate.

Oficiali din Protectia Civila au declarat ca inundatiile din unele zone au fost atat de grave incat populatia nu poate sa calatoreasca decat cu barca. Serviciile de interventie in situatii de urgenta evacueaza cu elicoptere persoanele din zonele grav afectate.

In Pernambuco, cinci membri ai aceleiasi familii s-au inecat, dupa ce nivelul apei a crescut foarte repede.

Orasul Quebrangulo si Alagoas s-ar afla sub apa in propotie de 80%, ceea ce a dus la evacuarea a mii de persoane.

In 2009, inundatiile din aceeasi regiune s-au soldat cu moartea a 44 de persoane, iar sute de mii oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele.

Brazilia, inecata de ploi

China si Brazilia, lovite de inundatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.