Doua persoane si-au pierdut viata, iar circa 20 de case au fost distruse de seismele produse miercuri dimineata in Indonezia, relateaza CNN.

Patru seisme puternice au afectat o regiune din Indonezia miercuri dimineata, a anuntat Institutul american de geofizica, USGS.

Potrivit NewsIn, primul cutremur a avut o magnitudine de 6,4 grade pe scara magnitudinii de moment si a fost urmat de unul cu magnitudinea 7, care a dus la declansarea unei alerte de tsunami. O ora mai tarziu, s-a produs un seism cu magnitudinea 5,2, urmat la 20 de minute de unul de 6,2. In unele zone s-au inregistrat pene de curent.

Locuitorii din provincia Papua, afectata de seisme, au declarat ca a fost panica pe strazi. Sute de persoane au fugit din case, a afirmat Yan Pieter Yarangga, un locuitor din orasul de coasta Biak. Temandu-se de un tsunami, numerosi oameni s-au indepartat de coasta.
"Si eu am fugit, mi-a fost frica de un nou cutremur", a spus el.

USGS a estimat initial magnitudinea celui de al doilea seism la 7,4, dar a revizuit-o cateva minute mai tarziu. Institutul a anuntat ca epicentrul cutremurului a fost situat la o adancime de 10 kilometri. Agentia meteorologica indoneziamna a emis un avertisment scurt de tsunami.
Indonezia este situata pe Cercul de foc al Pacificului, unde activitatea vulcanica si seismica este foarte puternica.

Peste 1.000 de persoane si-au pierdut viata intr-un cutremur cu magnitudinea 7,6 produs in zona insulei Sumatra, in septembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.