Un seism puternic, produs la mica adancime, a zguduit duminica nordul Japoniei, dar nu a fost emisa alerta de tsunami.
Agentia meteorologica nipona a anuntat ca seismul, care a avut loc la ora locala 12.32 (6.32, ora Romaniei), a avut o magnitudine preliminara de 6,2. Institutul american de monitorizare geologica USGS a indicat o magnitudine de moment de 6,1 pentru cutremurul care s-a produs la o adancime relativ mica, de aproximativ 8 kilometri, in apropiere de coasta estica a insulei nipone Honshu, relateaza NewsIn.

Pe scara magnitudinii de moment folosita de USGS un cutremur cu magnitudinea de cel putin 6 este considerat puternic.

Epicentrul a fost localizat la circa 75 de kilometri est-nord-est de Iwaki, la 110 kilometri est-sud-est de Fukushima si la 255 de kilometri nord-est de Tokyo.

De altfel, seismul a fost resimtit in capitala Tokyo si in prefecturile invecinate Miyagi, Yamagata, Tochigi si Ibaraki.

Compania Tokyo Electric Power Co. a anuntat ca cele doua centrale nucleare ale sale din regiune functioneaza normal. Aeroportul Sendai din prefectura Miyagi a suspendat pentru scurt timp zborurile pentru a verifica pista, dupa care si-a reluat activitatea.

Cutremurele sunt fenomene obisnuite in Japonia, una dintre zonele cele mai active seismic din lume, unde se produc aproape 20% dintre cutremurele cu magnitudine mai mare de 6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.