Costul recentelor inundatii care au afectat Polonia ar putea atinge 1% din Produsul Intern Brut , au declarat economisti citati de Radio Polonia.
Potrivit estimarilor preliminare ale Guvernului, primul val de inundatii, din luna mai, a provocat pagube de 2,5 miliarde de euro. Daca si al doilea val face pagube similare, suma totala ar putea atinge 1% din PIB, scrie NewsIn.

In aceste conditii, Ministerul de Finante va trebui sa revizuiasca bugetul pentru anul 2010. "Mi-e teama ca nu putem evita revizuirea bugetului", a afirmat economistul Janusz Jankowiak.

In 1997, ultima data cand Polonia s-a confruntat cu inundatii majore, pagubele s-au ridicat la aproape 3,2 miliarde de euro.

Polonia este afectata de un al doilea val de inundatii majore din ultimele trei saptamani. Autoritatile au cerut evacuarea a mii de persoane din sudul tarii, dar oficialii locali afirma ca populatia se opune si nu ia pericolul in serios.

Ploile abundente au dus la o noua revarsare a raului Vistula, dupa ce inundatiile de luna trecuta s-au soldat cu 20 de morti in tara.

Mai multe sosele nationale din sudul tarii erau impracticabile duminica, din cauza lasarii solului.

Inundatiile fac ravagii in Europa Centrala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.