Pata de petrol din Golful Mexic se apropiere de plajele din nord-vestul Floridei, avertizeaza autoritatile.

Pata care contine mii de sfere de catran se afla la numai 15 kilometri de Pensacola, potrivit guvernatorului Floridei, relateaza BBC.

"Este inevitabil sa o vedem pe plaje", a declarat un oficial din districtul Escambia. Potrivit estimarilor, titeiul va atinge tarmul Floridei vineri, iar echipele de interventie instaleaza numeroase bariere de-a lungul coastei, intr-un efort de a proteja plajele si fauna, potrivit NewsIn.

"Scopul este sa indepartam acel petrol din apropiere de tarim si sa prevenim sau sa minimalizam impactul potential asupra statului nostru", a declarat oficialul.

Intre timp, eforturile BP de a opri scurgerea continua, compania incercand sa taie teava sparta de pe fundul marii si sa o acopere.
Amiralul Pazei de Coasta Thad Allen a precizat ca echipele sale imprastie substante dispersante pentru a limita efetele petrolului care se scurge in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.