Un jurnalist si-a pierdut viata si alte trei persoane au fost date disparute in Guatemala, dupa eruptia vulcanului Pacaya, din sudul tarii, care a determinat inchiderea aeroportului din capitala, iar pe presedintele Alvaro Colom sa decreteze vineri starea de catastrofa naturala.

Starea de castrofa naturala a fost decretata in regiunile Escuintla, din sudul tarii, Guatemala, din centru, si Sacatepequez, din vest, potrivit unui comunicat al presedintiei din Guatemala, relateaza NewsIn.

Presedintele Colom a anuntat intr-o conferinta de presa ca un jurnalist de la postul de televiziune Canal 7, Anibal Archila, care transmitea despre eruptia vulcanului, a fost dat disparut, precum si trei copii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani. Cadavrul jurnalistului a fost ulterior localizat la 50 de kilometri de capitala.

Aproximativ 20 de persoane au fost, de asemenea, ranite. Directorul Agentiei pentru coordonarea reducerii dezastrelor, (Conred), Alejandro Maldonado, a declarat, la randul sau, ca 1.600 de persoane au fost evacuate.

Autoritatea aeronautica civila a anuntat joi seara suspendarea zborurilor pe aeroportul din capitala, acoperit de cenusa vulcanica.

"Toate zborurile sunt suspendate din cauza cantitatii de cenusa cazuta pe pista", a declarat purtatorul de cuvant al autoritatii aeronautice, Monica Monge. Eruptia vulcanului Pacaya, cu inaltimea de 2.552, a inceput sa se intensifice incepand de miercuri. Guatamela numara aproximativ 288 de vulcani, dintre care opt sunt activi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.