Diplomatul Silviu Ionescu, acuzat de producerea unui accident in care un om si-a pierdut viata, in Singapore, a fost arestat, vineri noaptea, pentru 29 de zile, prin decizia Judecatoriei Sectorului 5, insa hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Avocata Maria Vasi, care l-a reprezentat pe Ionescu in instanta, a declarat, vineri noaptea, ca magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au decis arestarea, pentru 29 de zile, a diplomatului pentru ca "ar fi existat o incercare de a influenta ancheta", in sensul ca acesta ar fi luat legatura cu unul dintre angajatii ambasadei. Vasi a sustinut in instanta ca, de fapt, Silviu Ionescu i-a cerut unui angajat al ambasadei din Singapore sa verifice daca in calculatorul sau erau date strict personale, in vederea predarii acestuia, si nu informatii care ar fi putut fi parte a anchetei, asa cum sustin procurorii, relateaza NewsIn.

De asemenea, Vasi le-a spus jurnalistilor ca a declarat recurs impotriva deciziei pronuntate de judecatorie.

Judecatoria Sectorului 5 a inceput vineri, in jurul orei 22.00, judecarea propunerii de arestare preventiva a diplomatului Silviu Ionescu, pentru care procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au cerut mandat de arestare sub acuzatiile de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Sedinta de judecata a fost secreta, iar decizia a fost anuntata dupa aproximativ trei ore.

Diplomatul Silviu Ionescu a incercat sa influenteze depozitiile martorilor, ulterior producerii accidentului din Singapore, iar prin sms-uri i-a cerut unui angajat sa faca completari retroactiv in caietul de bord al masinii Audi A6, implicate in accident, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

Completarile in caietul de bord al masinii i-ar fi permis lui Silviu Ionescu sa stearga unele date din calculatorul biroului de lucru.

Procurorii Parchetului General l-au retinut pe diplomatul Silviu Ionescu pentru ca exista suspiciunea ca ar fi incercat sa influenteze ancheta si sa afle de la doi martori ce declaratii au dat in dosar, a spus avocata acestuia, Maria Vasi.

Cititi mai multe despre cazul Ionescu aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.